- http://theresanelephantintheroomblog.wordpress.com/2014/09/08/the-sadness-of-being-vegan/
- Cel mai mare site de petiții online – www.thepetitionsite.com
Oameni din toată lumea pot face petiții aici și oameni din toată lumea le pot vota. Există petiții de toate felurile, de la cele care promovează grija pentru mediu la cele care promovează discriminarea între oameni sau superioritatea unei religii. Așa că o parte minunată a acestui site este să observi că oamenii înguști sunt din ce în ce mai nepopulari, mai marginalizați și, deci, sper eu, mai împinși spre evoluție.
Un alt aspect frumos sunt mailurile cu vești bune care vin din când în când și spun ce am reușit să obținem prin ploaia noastră de semnături. Totodată, prin semnături se obțin „puncte fluturaș” prin care pot fi cumpărate diferite lucruri: apă, medicamente, plase de țânțari pentru copii din Africa, mâncare, jucării pentru animăluțe, plantarea unui copac, reducerea CO2 din atmosferă etc.
- Let’s do it Romania – www.letsdoitromania.ro
A fost o mişcare inspirată din Let’s do it Letonia şi care a avut ca scop curăţirea de gunoi a întregii ţări, într-o singură zi. A presupus acumularea unui număr impresionant de volunatri care să facă această treabă. Ziua cea mare de curăţenie a fost pe 25 septembrie 2010.
Nu vă mai puteți implica în acest proiect, dar l-am prezentat ca o dovadă că există oamenii (foarte mulți la număr; au participat 200.000 în România) care vor să facă ceva, în binele tuturor, fără să primească nimic la schimb. Am fost acolo pe timpul nostru, combustibilul nostru și, uneori, cu sacii, mânușile și ce-am mai avut nevoie, toate din banii noștri. Și nu ne-a deranjat. Este o dovadă de acțiune socială reușită, o dovadă că oamenilor le pasă de alți oameni și că există și alte modalități de motivare și implicarea ce nu presupune profit. A fost, dacă vreți, un test care să descopere câți oameni au reușit să ajungă la stadiul verde – ca nivel al conștiinței.
- Avaaz – www.avaaz.org
Avaaz.org este o organizație civică globală, lansată în 2007, care promovează activismul legat de schimbarea climatică, drepturile omului, corupție, sărăcie și conflict. Misiunea lor este să „facă legătura între lumea pe care o avem și cea pe care majoritatea oamenilor de peste tot și-o doresc. Organizația operează în 14 limbi și spune că are peste 13 milioane de membri, din 193 de țări. (sursă www.wikipedia.org).
- Da Vinci Learning – http://en.da-vinci-learning.com/
Este, propriu-zis, un program tv educațional, mai educațional și interesant decât celelalte, după părerea mea, evident. Singurul lucru de imputat fiind că limba este în poloneză și, când apare pe ecran numele și titlul persoanei care vorbește uită să traducă. Dar asta aș spune că ține de traducătorii români. Programul este, mai ales seara, plin de informații interesante științifice (de la cum au reușit unii oameni să trăiască peste 100 de ani, la apariția și evoluția medicinei și a industriei și multe altele).