In Noi Toti

Lumea a evoluat de la plată și infinită la sferică și finită. Dacă înainte singurul risc serios era să cazi peste marginea lumii, acum singurul risc serios este că nu găsim o margine a lumii peste care să aruncăm gunoaiele.

Dacă înainte ne permiteam să fim naționaliști și să avem grijă de țărișoara noastră sau imperiuțul nostru, iar răul care putea veni din afară putea fi oprit cu sabia la graniță, acum ceea ce face cineva în altă țară ne influențează direct. Dacă înainte, în orice oraș se puteau face săbii, pluguri și țesături, acum know-how-ul pentru iPhone vine din afară și vine la un preț. Țările se influențează una pe alta. Economiile actuale sunt precum celuele unui corp. Îmbolnăvirea uneia le afectează și pe celelalte.

Problemele ecologice și economice sunt, de acum, globale. Soluțiile trebuie să fie globale și ele. A ne gândi doar la noi înșine sau la poporul nostru mândru fără să ne pese de ce fac alții, este ca și cum am traversa strada fără să ne intereseze ce fac șoferii. Strada (aerul, solul, apa) este a tuturor. Când o folosim este important să ne uităm în jur și să vedem cât de sigură este. Dacă cineva conduce iresponsabil, ideal ar fi să fie oprit și să fie forțat sau ajutat să se conformeze, în funcție de vârsta lui mentală.

 

Această secțiune prezintă, situația actuală financiară, ecologică și de guvernare, riscurile, probabilitățile de evoluție, soluții pentru menținerea climei și purității elementelor care susțin viața și, de asemenea, promovarea unor noi valori umane adaptate lumii actuale.


Lumea suntem noi toți. A schimba lumea înseamnă a ne schimba pe noi. A respinge lumea înseamnă a ne respinge pe noi.