Inuaki, reptilianul din mine și cartea a IIa – Aryana Havah

Aceste cărți – sau această carte în două volume – prezintă povestea unui copil de 7 ani, pe numele lui de cod David. Ce este deosebit la acest copil este că prezintă cu foarte multă siguranță și cu multe detalii informațiile următoare: el vine de pe o altă planetă (Inua) și s-a născut întru-un corp de om, pentru că ceva important se va întâmpla în 2012. Și el, împreună cu alte suflete extraterestre născute în oameni ca și el, ne va ajuta să depășim în 2012 opresiunea celorlalți extratereștrii care ne controlează, numiți Annunakki.

Seamănă cu scientologia (dacă ați auzit de acestă religie), are o serie de informații corecte (în prima civilizație a lumii, cea sumeriană, există ceva numit anunnakki), o serie de idei luate din nivelul subtil al conștiinței (energie și curenți de energie) și o poveste interesantă.  Este foarte greu de lăsat din mână această carte și este foarte convingătoare. Are chiar și predicții și, într-o primă fază chiar le-am dat crezare. De exemplu, vorbesc de o criză financiară care „va fi în 2009”. De fapt criza a început în 2008, anul în care a apărut cartea, deci nu ere atât de greu de ghicit. A anticipat probleme cu vulcani, și unul sau doi chiar au fost activi de atunci. Probleme cu apa, și știm că Japonia a avut una deosebită în 2011. În mare, din punctul meu de vedere, nu se poate spune că aceste predicții s-au confirmat, pentru că incidența a fost foarte mică. Asta ar fi un argument că este o carte de ficțiune și nu una reală.

Primul argument, după care am tras concluzia că este o carte de ficțiune, a fost faptul că în prima carte a Aryanei Havah (Cristofor, magul din Carpați), scrisă tot la persoana I, rolul principal este un bărbat francez. Fără nicio urmă de îndoială, Aryana este o foarte bună scriitoare. Are un stil mai mult decât captivant și lucruri foarte interesante pe care le prezintă. Mai mult, dacă lumea ar fi evoluată, chiar ar avea un trai foarte apropiat cu cel de pe Inua. Cu o singură excepție, evoluția ontogenetică (a individului) reflectă evoluția filogenetică (a speciei) la nivel intelectual (și nu numai). Prin urmare, orice copil se va naște obraznic și egoist și la orice moment, dacă oameni continuă să se nască, vor fi unii neevoluați, unii care încă nu au bătut drumul până la capăt. Nu se naște niciun copil matur și, cu orice tip de educație, un copil nu poate să gândească în termeni de binele nostru al tuturor, ecologie, responsabilitate și toate cele, decât cel mai devreme când creierul atinge vârsta la care este pregătit pentru acest pas (vedeți Nivelurile Conștiinței pentru mai multe detalii).

Este, însă, o carte care ne invită să ne schimbăm prioritățile și să ne răsculăm împotriva sistemului – o gândire populară a nivelului verde de conștiință, cel civilizat, care se gândește la binele tuturor, susținut de nivelul roșu, anarhist, cel necivilizat, care se gândește la binele personal sau a unei comunități restrânse, tribul, restul fiind oameni răi sau inferiori (Nivelurile Conștiinței). O prietenie care ne va îngropa pe toți, dacă va fi să cadă sistemul.

Oricum, cartea merită! Cu condiția să nu vă lăsați furați de poveste; ca și la Castaneda.

Editura Orfeu, 2000.

Pune o intrebare sau lasa un comentariu


Lumea suntem noi toți. A schimba lumea înseamnă a ne schimba pe noi. A respinge lumea înseamnă a ne respinge pe noi.