Awaken the Giant Within – Anthony Robbins

Această carte este cea mai stimulantă carte din tot ce am citit. Nici nu mai aveam răbdare să o termin. Făceam pauză și mă apucam să-mi trasez scopuri, să planific drumul până la ele și chiar să fac pași în direcția lor. Simțeam cum se acumulează energie și pasiune în mine și că urmează să explodeze, să se manifeste în lume, să se materializeze în succes.

Dar este mai mult decât stimulantă. Abordează schimbarea umană din aproape toate unghiurile, poate mai puțin din cel spiritual. Vorbește de ceea ce el numește „Master System” și care combină toate ariile mentalului uman, de la credințe și valori, până la identitate și regulile după care ne acordăm plăcerea și durerea. Un alt sistem care constituie un puternic element de schimbare este NAC (neuro-associative conditioning). Pe lângă asta este îmbogățită cu o sumedenie de exerciții. Tony Robbins este unul dintre cei mai buni psihologi și a reușit asta pentru că a pus multă pasiune în această direcție.

Elementul care cred că a adus cel mai mult aport schimbării din viața lui, pe lângă tristețea și suferința dinainte, a fost faptul că a considerat toate elementele personalității lui mobile. A crezut cu adevărat că are tot potențialul uman și s-a decis să devină persoana pe care o aprecia, a decis să se dezvolte în acele direcții despre care credea că îi vor aduce fericirea – și a găsit-o.

Editura – Free Press, 2003

Pune o intrebare sau lasa un comentariu


Lumea suntem noi toți. A schimba lumea înseamnă a ne schimba pe noi. A respinge lumea înseamnă a ne respinge pe noi.